Let the money flow.

Ravintolat ja ketjut

Flowvy tuottaa tehoa ja laatua ravintolan asiakaspalvelun ohjaukseen. Se ymmärtää ravintoloitsijan tarpeet läpi koko asiakaspalveluprosessin – valmistuksesta rahastukseen ja edelleen asiakkuuden hoitoon. Flowvyn avulla vastaat asiakkaasi palveluodotukseen ja mittaat tuottamaasi laatua sen jatkuvaa parantamista varten.

  1. Asiakaspalvelun keskiössä

    Flowvylla kirjaat asiakkaasi tilauksen täsmällisesti suoraan palvelupisteessä – pöydässä. Tilaus keittiölle lentää välittömästi sähköisesti täsmällisine valmistusohjeineen ja lisukkeineen. Nopeutat palveluketjua ja vältät virheet annosten valmistuksessa. Lisämyynti pöytään varmistaa asiakkaan tyytyväisyyden kokemukseensa. Kruununa kokonaisuudelle rahastat asiakkaan nopeasti pöydässä ja jätät näin miellyttävän jäljen seuraavaa käyntiä varten.

  2. Helppoutta tuotetietojen hallintaan

    Flowvyn tuotehallinta on jotain, mihin ravintoloissa ei olla aikaisemmin totuttu. Kun perustat tuotteen, saat samassa näkymässä sille heti auki myös varastotiedot, reseptin ja tuotekuvauksen kuvineen. Tuotteet hallitaan keskitetysti ja muutokset päivitetään kaikkiin toimipaikkoihin kunkin valikoiman mukaisesti. Inventointi on nopeaa ja tiedonkeruupäätteillä saat siihen tehoa ja reaaliaikaisuutta.

  3. Raportoinnilla seuraat ja kehität

    Raportointi on Flowvyn ominaisuusvalikoiman jalokivi. Sen monipuolisuus tuottaa tietoa mm. tuotekohtaisesta menekistä toimipisteittäin, tarvittaessa tunti- ja päiväkohtaisesti. Kampanjoiden ja teemasessioiden suunnittelu saa vankan pohjan aikaisempien onnistumisien seurannasta. Työvuorojen suunnittelun tueksi näet miten asiakaspaine muodostuu päivittäin ja tunneittain. Pilviraportoinnin avulla seuraat kokonaismyyntiä ja sen muodostumista ravintoloittain, kassoittain reaaliaikaisesti.